Főétel

Vadásznokedli

Eszed, mint kacsa a nokedlit!

… mondhatnám, a legutóbb kipróbált receptem felcsipegették apró kis háziállataink, az indiai futókacsák, de természetesen, csak távolról figyelték, ahogy jóízűen fogyasztjuk ebédünk.

A vadásznokedli jó választás lehet hétköznapokra is, hisz mindössze 20-25 perc alatt bőséges adag készíthető belőle, több napra, az egész család örömére. Ha pedig épp a hétvégi menüt tervezed, bátran ajánlom mellé az alábbi leveseket: borsó-, gölödin-, lebbencs-, avagy grízgaluskaleves.

Elsőként érdemes az alapanyagok elkészítésével kezdeni: keverd be a nokedlit, forralj hozzá sós vizet, vágd össze a zöldségeket (lilahagyma, gomba), készítsd elő a szalonnát.

A nokedli kiszaggatását és szűrését követően minimális olajon pirítsd le a lilahagymát, dobd hozzá a gombát, kockázott bacont, majd pár perc pirítás után mindezt keverd a nokedlihez.

A tetejére szórj reszelt sajtot, friss petrezselyem zöldet, kínálj mellé fokhagymás tejfölt.

Jó étvágyat!

Ha vizuális típus vagy, nézd meg receptvideóm is Instagramon vagy TikTokon!

Ugye, a Te fantáziád is beindította nemes egyszerűségével?

Próbáld ki receptem, posztold ki, jelölj meg forrásként, és ajánld másoknak is!  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük