Miért kellene bonyolult receptekben gondolkodni az ünnepi időszakban, ha egyes ételek nemes egyszerűsége jelenti a meghitt, békés időszakot? Hagyd hátra a rohanást, a türelmetlenséget, koncentrálj az élet apró örömeire! Néhány alapanyag megléte, egy bevált recept lementve, és jöhet bárki, fél órán belül különleges vacsorával kínálhatod őt! Gondoltad volna, a klasszikus túrós csusza nem csak harcsapaprikással mutat jól az asztalon? Újraterveztem: baconba sütöttem, vörösboros zöldségmártással meglocsoltam, melyhez még a mazsola is kifejezetten jól illik.
Az Izsáki Házitészta Kft jóvoltából pedig nem csupán a kész ételt ajándékozhatod szeretteidnek: vásárold meg most az ünnepi csomagolású tésztákat, masnival átkötve tökéletes gasztroajándék!
- használd a SZONJA20 kódot a 20% kedvezményhez!



Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 csomag csipkés csusza (200 g)
- lilahagyma, sárgarépa, zeller
- túró, tejföl, só, bors, étolaj
- 1 csomag szeletelt bacon
- mazsola, vaníliás cukor
- sűrített paradicsom, rozmaring
- vörösbor –> tölts egy pohárral magadnak is!
A csusza tésztát kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, majd összekeverjük a tejfölös túrós masszával. Vaníliáscukorral, sóval, borssal ízesítjük (igen, mindegyik szükséges), megszórjuk mazsolával. Őzgerinc formában a bacon szeleteket elrendezzük, beletöltjük az ízesített tésztát, óvatosan ráhajtogatjuk a bacon szélét. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük – amint megpirult a bacon, egy tepsiben átfordítjuk, hogy a másik oldalát is egységesen le tudjuk pirítani.
A mártáshoz a sárgarépát, lilahagymát, zellert apróra vágjuk, forró olajon kissé megpirítjuk, hozzákanalazunk 2 evőkanál sűrített paradicsomot, majd felöntjük maximum 2 dl vörösborral. Folyamatosan kevergetjük, alacsony lángon főzzük. Amint a sárgarépa megpuhult, két opció van: vagy leszűrjük, hogy egy könnyedebb mártást kapjunk, azonban a telt ízek kedvelői turmixgép segítségével pürésíthetik is. A rozmaring klasszikus ünnepi fűszer, de ízlés szerint variálható.
