Hidegtál

Pikáns paprikakrém

Mi lehet élvezetesebb, mint napsütéses időben szabadtéren lenni? Természetesen, ha mindeközben finom ételeket is falatozhatsz! Jól gondolom?

Amennyiben unod már a klasszikus rántott húsos szendvicset (vicceltem, hiszen mindannyian tudjuk, ez nálunk, magyaroknál megunhatatlan), és kipróbálnál valami újat, készítsd el a pikáns paprikakrémem, ami tökéletesen passzol kenyérre kenve, de akár mártogatósnak is!

Menj ki a szabadba piknikezni, vigyél magaddal Pantastico! bauletto toast kenyeret, friss zöldségeket, felvágottat, sajtot, gyümölcsöt, és egy üveg krémes finomságot.

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 3 db kápiapaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, feketebors
  • 1 dl víz
  • chili pehely

A kápiapaprikát feldaraboljuk, átmossuk, majd egy kis méretű tepsibe terítjük, közé szórva a szintén darabokra vágott fokhagymákat is. Meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal, majd egy kis vizet öntünk alá – elegendő 1 dl is, hogy jobban át tudjon sülni a paprika (a vizet sütés közben folyamatosan pótoljuk, de sose öntsük fel túl sok vízzel). Sóval és frissen őrölt feketeborssal ízesítjük, ízlés szerint chilipehellyel szórjuk. Összeforgatjuk, majd fedő nélkül az előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra, körülbelül 25 percre. Időközben néha nézzünk rá, forgassuk át. Nem baj, ha kissé feketére sül a paprika, ettől lesz igazán jó íze! A vizet apránként pótoljuk, mindig épp csak annyit, ne tapadjon le a zöldségünk. Amint teljesen megpuhult a paprika, egy aprítógép segítségével krémes állagra készítjük, ízlés szerint pótolva a só és bors mennyiséget.

Szedd át egy tálba, vagy kisebb üvegbe – nagyobb mennyiség esetén száraz dunszt segítségével tartósíthatod, bár az általam írt mennyiség két fő részére mindössze egy étkezésre elegendő.

  •  Mivel kínálhatnád a legfinomabb ízélmény érdekében?  

Igazán egészséges vacsorát tálalhatsz, amennyiben a paprikakrémet Pantastico! bauletto toast szeletekre kened – véleményem szerint a nyolcmagvas napraforgóolajos kenyér a legjobb választás hozzá. Feltétként jól illik rá a feketeerdei sonka, rukkola, retekcsíra, koktélparadicsom valamint a camambert sajt is.  Annyira ízletes lesz az összhatás, garantáltan készítesz repetát!

  • Mitől különlegesek a Pantastico! bauletto toast szeletek?

Az íves formájú kenyér eredeti olasz receptúra alapján készül, válogatott minőségű alapanyagokból, és bár tartósítószer- és adalékmentesen, mindezek ellenére valóban sokáig megőrzi jó ízét és frissességét, köszönhetően a szigorúan szabályozott gyártási előírásoknak és innovatív csomagolástechnológiának.

  • Mit lehet még tudni a Pantastico! termékekről?

Tulajdonosa a márkanevet 2020-ban több, mint 30 éves sütőipari múlttal a háta mögött álmodta meg, mely a ’pane’ (kenyér) és ’fantastico’ (fantasztikus) szavakból tevődik össze, magában hordozva a sütőipari hátteret és kiváló minőséget. A márka folyamatosan bővülő kínálatában, széles ízválasztékban érhetőek el a bauletto típusú toast szeletek, Pinsa tészta lapok, panírmorzsa, panko morzsa, hamburger zsemlék, kiflik, édes- és sós kalácsok.

Ha tetszett a bejegyzésem, kövess be a Feketebors gasztroblogon és Instagramon is!

Köszönöm a lehetőséget a tesztelésre: Trnd Projekt és Pantastico! #reklám 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük