Főétel

Zöldfűszeres sertésszűz krémes metélttel

Zöldfűszeres sertésszűz mézes-mustáros krémes metélttel

A receptemet követve, a főzőkrém és a sertés legnemesebb részét párosítva lenyűgözően finom étellel kínálhatod meg vendégeid, imádni fogják!

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 50 dkg sertésszűz (egészben)
  • 1 csomag szélesmetélt tészta
  • só, bors, zöldfűszerek (majoranna, kapor, tárkony, borsikafű, lestyán)
  • Hulala Gran Cucina főzőkrém 200 ml
  • méz, mustár, olívaolaj

Első lépésként, míg a tészta fő, a húst bedörzsöljük sóval, borssal, majd egy forró, tapadásmentes serpenyőben pici olívaolajon 2-2 perc alatt minden oldalát megpirítjuk. A húst egy tepsibe helyezzük, pici vizet öntünk alá, és amíg kihűl, összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal, bekenjük a szűz minden oldalát. Lefedve helyezzük a sütőbe, maximum 20 percre. Véleményem szerint a rosé sertésszűznél nincs finomabb, így a kissé rózsaszínes végeredményhez 15 perc sütés is elengedő – próbáljátok ki!  A serpenyőben maradt zsiradékot semmiképpen se öntsétek ki: adjatok hozzá még pár csepp olívaolajat, hevítsétek fel, jöhet hozzá 4-5 ek mustár, 2-3 ek méz, és a főzőkrém, sóval, borssal ízesítve. Miután alaposan elkevertétek a hozzávalókat, öntsetek át hozzá 2-3 dl főzővizet a tésztáról. A tésztát szűrjétek le, keverjétek össze a krémes mártással. Akkor lesz igazán ízletes a végeredmény, ha se a mustár, se a méz édes íze nem lesz túl hivalkodó ételünkben. Miután a húst kivettétek a sütőből, tegyétek félre egy mély tányérra, így pihentessétek 5 percig. Az időközben kifolyt húslé lesz ételünk megkoronázása: keverjétek hozzá a krémes tésztához, 1-2 perc rotyogtatást követően levehető a tűzről, tálalásra készen.  A sertésszűz natúr íze a különleges fűszerezéssel élvezhető igazán, vékony szeletekre vágva, a tésztára fektetve, frissen őrölt borssal és chillipehellyel megszórva. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük