Bevallom őszintén, számomra ez egy olyan étel volt korábban, amit sosem sikerült megfelelően elkészíteni – így, bár nagyon szeretjük, mégis ritkán került a családi asztalra. A COSORI forrólevegős sütőnek köszönhetően kitapasztalhattam, milyen sütési arányok szükségesek a finom végeredményért. Próbáljátok ki, ez most egy kifejezetten #airfryer használatra szóló recept!
Hozzávalók 2 fő részére:
- 500 g szűzpecsenye
- 300 g sütnivaló burgonya
- 10 dkg füstölt zsírszalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyemzöld
Tekintve, nálam egyszerre két kosárban süthető étel, melyet ráadásul szinkronizálni is lehet, hogy a krumpli és hús egyszerre készüljön el, én csak a legvégén forgatom össze a húst a krumplival.
Egy kosár esetén érdemes a krumplival kezdeni,
félkészre sütni, majd a már elkészült hússal még kicsit összemelegíteni.


Első lépésként felkockázzuk a húst, melyhez egy intenzív fokhagymás pácot készítünk (só, bors, zúzott fokhagyma, olaj, fűszerpaprika), ebben pihentetjük, amíg a krumpli elkészül.
A zsírszalonnát apróra vágjuk, a krumplit héjastól feldaraboljuk, összeforgatjuk, megsózzuk – csupán nagyon minimális mennyiségű olajat spriccelünk rá, hisz a szalonna zsírja elegendő hozzá.
A forrólevegős sütőben 185 fokon sütjük 20 percig (+5 perc, ha a két kosárban egyszerre készül).



A sertés legnemesebb része a szűzpecsenye, melynek sütéséhez sokkal kevesebb idő szükséges – vigyázz, ha túlsütöd, rágós lesz! Süsd mindössze 12 percig 200 fokon – ha egy kosár áll rendelkezésedre, ezután add hozzá a már félig megsült krumplit, alaposan összeforgatva, további 5 percig sütve. (Nagyobb mennyiség esetén érdemes 2-3 perccel tovább sütni a húst!)
Két kosár esetén elegendő csupán a végén, tálalás előtt összeforgatni a húst és a krumplit.
Jól illik hozzá a friss petrezselyemzöld, savanyúság. Jó étvágyat!
A receptről készült videóm megtekintéséhez kövess be Instagramon és TikTokon is!
