- roston sült csirkemell steak, mézes mustáros mártással
A húsleves és rántott szelet klasszikus vasárnapi ebédnek számít, ám miért nem készítesz belőlük előre menüt a hét többi napjára is? Biztosan hálás leszel magadnak, ha az ajándékok beszerzésén túl nem kell még a recepteken is gondolkodni – íme egy remek ötlet, ami 20 perc alatt elkészíthető!
Az egyik leggyakoribb levesbetét hazánkban a cérnametélt, mellyel nyugodtan tervezhetsz köretként is: hallottál már például a karamellizált cérnametéltről? – csak itt olvasható receptem!
A rántani való húsból pedig tegyél félre néhány szelettel, pácold be sóval, olívaolajjal, feketeborssal és egyéb fűszerekkel (tetszés szerint), így két napig tárolható még a hűtőben is, mielőtt frissen átsütöd grill serpenyőn. Nálam ezúttal roston csirkemell steak készült, mézes mustáros öntettel meglocsolva. Az adventi időszakban igazán ünnepi ételnek tekinthető!



Recept:
A tésztát főzd ki a csomagoláson található instrukciók szerint – tudtad, hogy az Izsáki Házitészta Kft termékein megtalálható, pontosan hány percig kell főzni és pihentetni, hogy tökéletes állagú tésztát kapj? Nézz körbe a webshopon, rendeld meg őket most 20% kedvezménnyel:
kuponkód: SZONJA20
Egy mélyebb serpenyőn pár csepp olajon pirítsd le a vékony szeletekre szelt hagymát (lilahagymával még édesebb ízvilágot kapsz), szórj rá 3-4 evőkanál kristálycukrot, folyamatosan kevergesd, alacsony lángon, míg egy kellemes karamellizált alapot kapsz. Forgasd bele a főtt tésztát, locsold meg 2 evőkanál szójaszósszal. Két percig pirítsd tovább, míg összeérnek az ízek.
Különleges lett, ugye? Jó étvágyat! – Ha tetszett receptem, oszd meg másokkal is!
