Főétel

Karamellizált cérnametélt

  • roston sült csirkemell steak, mézes mustáros mártással

A húsleves és rántott szelet klasszikus vasárnapi ebédnek számít, ám miért nem készítesz belőlük előre menüt a hét többi napjára is? Biztosan hálás leszel magadnak, ha az ajándékok beszerzésén túl nem kell még a recepteken is gondolkodni – íme egy remek ötlet, ami 20 perc alatt elkészíthető!

Az egyik leggyakoribb levesbetét hazánkban a cérnametélt, mellyel nyugodtan tervezhetsz köretként is: hallottál már például a karamellizált cérnametéltről?csak itt olvasható receptem!

A rántani való húsból pedig tegyél félre néhány szelettel, pácold be sóval, olívaolajjal, feketeborssal és egyéb fűszerekkel (tetszés szerint), így két napig tárolható még a hűtőben is, mielőtt frissen átsütöd grill serpenyőn. Nálam ezúttal roston csirkemell steak készült, mézes mustáros öntettel meglocsolva. Az adventi időszakban igazán ünnepi ételnek tekinthető!

Recept:

A tésztát főzd ki a csomagoláson található instrukciók szerint – tudtad, hogy az Izsáki Házitészta Kft termékein megtalálható, pontosan hány percig kell főzni és pihentetni, hogy tökéletes állagú tésztát kapj? Nézz körbe a webshopon, rendeld meg őket most 20% kedvezménnyel:

kuponkód: SZONJA20

Egy mélyebb serpenyőn pár csepp olajon pirítsd le a vékony szeletekre szelt hagymát (lilahagymával még édesebb ízvilágot kapsz), szórj rá 3-4 evőkanál kristálycukrot, folyamatosan kevergesd, alacsony lángon, míg egy kellemes karamellizált alapot kapsz. Forgasd bele a főtt tésztát, locsold meg 2 evőkanál szójaszósszal. Két percig pirítsd tovább, míg összeérnek az ízek.

Különleges lett, ugye? Jó étvágyat! – Ha tetszett receptem, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük