Pankómorzsában sült harcsafilé fokhagymás spenótos metélttel
„Megállék a kanyargó Tiszánál…”
A folyó partján lemenő Nap fénye, s a Tisza lassú csorgása ihlette receptem, mely egyaránt ideális választás a szürke hétköznapokra, vagy a közelgő ünnepek alkalmából. Rövid idő alatt, akár mindössze 35-40 perc alatt elkészíthető a teljes menü (panírozás mennyiségétől függően), és egy hétvégi családi ebéd is rögtön varázslatossá válhat a különleges falatoknak köszönhetően – de meglepheted vele randipartnered is, egy pohár száraz fehér bor társaságában tökéletes lesz az idill!
- Az afrikai harcsafilé tényleg teljesen szálkamentes, így a gyerekek is bátran fogyaszthatják
- Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas fehérjetartalommal rendelkezik



Hozzávalók:
- 1 csomag olasz metélt tészta -> válogass az Izsáki Házitészta Kft kínálatából!
- spenót (mirelit, friss), fokhagyma
- 30 dkg filézett afrikai harcsaszelet
- só, bors, szerecsendió, tojás, liszt
- pankómorzsa, olaj
- főzőtejszín 10%
- száraz fehérbor – nem csak a pohárba töltve!
Recept:
A halat öblítsd le, papírtörlő segítségével óvatosan itasd le róla a vizet, majd vágd tetszőleges szeletekre. Minimálisan szórd meg sóval – óvatosan, mert túl sok só esetén széteshet a hal!
Klasszikus módszerrel bepanírozzuk: liszt, tojás (feketeborsot keverek hozzá), pankómorzsa



Sütéshez választhatod bő olajban, sütőben, esetleg airfryerben készítve is – én az utóbbiban sütöttem ki 190 fokon 20 perc alatt, időközben egyszer átforgatva, kevés olajjal megspriccelve.
- A COSORI Turbo Tower Pro Smart gépnek hála egyáltalán nem terjengett se olaj-, se halszag a lakásban, mindenhol egyenletesen átsült. Ráadásul, hű maradt a szlogenhez:
„Kívül ropogós, belül puha!”
Amíg a hal sül, a csomagoláson található instrukciók alapján főzd ki a tésztát, illetve, egy mélyebb serpenyőben forró olajon pirítsd le a zúzott fokhagymát. Adagold hozzá a spenótot, kevergesd, önts hozzá a tészta főzővizéből, így sokkal krémesebb állagú lesz! Tejszín (és egy kis pohár fehérbor) hozzáadásával ízesítsd tovább, sóval és borssal, pici szerecsendióval. A már kifőtt tésztát keverd hozzá, pár percig hagyd, összeérjenek az ízek. Tálaláskor kínálj mellé citromkarikát. Jó étvágyat!
A receptről készült videóm megnézheted az Instagram és TikTok oldalamon is
– ne felejts el bekövetni!
