Miért ne tarthatna egész évben a dolce vita érzés?
Napsütés, paradicsom, bacon, és persze tészta…
Tészta, minden mennyiségben!
Ezúttal eredeti olasz alapanyagokból készítettem a menüt: egy részük nővérem hozta Olaszországból, a hiányzó termékeket pedig a kecskeméti Itália ízei üzletben vásároltam.
#nemreklám
A hozzávalókat természetesen bárhol beszerezheted, és elkészíteni is sokkal egyszerűbb, mint az elsőre tűnhet – nézd meg receptemről készült videót is TikTokon és az Instagram Reels felületén!
Hozzávalók:
- paccheri / rigatoni / farfalle tészta
- koktélparadicsom, fokhagyma
- sűrített paradicsom
- füstölt tokaszalonna
- főzőtejszín 10%
- olívaolaj, víz, só, bors, bazsalikom
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főzni, addig apróra vágjuk a szalonnát, a paradicsomot, és a fokhagymát – utóbbit egyszerűbb zúzni. A húst felhevített serpenyőben elkezdjük pirítani, a fokhagymát pedig egy másik, mélyebb serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomdarabokat is. Pici vízzel felöntjük, ezután jöhet a sűrített paradicsom. Folyamatosan kevergetjük, fűszerezzük, a tészta vizével hígítjuk – annak keményítő tartalma miatt sokkal krémesebb lesz ételünk, amit a főzőtejszín hozzáadásával koronázunk csak meg igazán!
A pirított szalonnát kiszedjük zsírjából (érdemes egy tálkában félretenni, és a későbbiekben felhasználni: akár önmagában, kenyérre kenve), hozzákeverjük a szószhoz. A tésztát al dente főzzük, vagyis még kissé ropogósra hagyjuk, így mérjük át a raguhoz. Alacsony lángon körülbelül 5-10 percig főzzük még, addigra kellemesen összeérnek az ízek. Jó étvágyat!
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal, és kínáljunk mellé olívabogyót, hűtött citromos sört!