Pasta al Limone,
az olaszok citromos tésztája
… rögtön felkeltette érdeklődésem ez a recept, remélem, Te is hasonlóan érzel majd: ezt ki kell próbálni! A számomra eddig ismeretlen parmezános – citromos étel elsősorban Olaszország déli részein, népszerű, de érdemes itthon is felvenni a recepttárba, különösen, így a nyár forróbb napjain!
A spagettit al dante állagra (enyhén roppanósra) főztem, addig pici olivaolajon megpirítottam a vékonyra szelt chilipaprikát és a fokhagymát, ezek adják az étel lelkét. Hozzáadtam két evőkanállal a tészta főzővizéből, majd beleforgattam a leszűrt tésztát – a tészta főzővizétől annak magas keményítőtartalma miatt sokkal lágyabb, krémesebb lesz ételünk! Sóztam, borsoztam, megszórtam petrezselyemmel, és egy fél citrom levét facsartam rá, pár csepp tejjel elkeverve.
Tálalásnál megszórjuk parmezánnal, belereszeljük a citrom héját, illetve, ízlés szerint, jöhet rá pirított bacon is. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészül, igazi felüdülés a forró hétköznapokra.
Extra tipp: a parmezán alternatívájaként keresd a boltok polcain a Fallini fekete szórófejes termékét, amii tökéletes választás, hisz kedvező áron juthatsz hozzá tartósan finom sajtreszelékhez.