Főétel Terméktesztek

Garnéla fokhagymakrémes tésztával

Vörös garnéla fokhagymakrémes paradicsomtésztával

Időnként mindannyiunkat elkap a dolce vita életérzés, mikor csupán néhány dologra vágyunk: napsütés, szabadság és egy jó ízű mediterrán étel. Ha kissé idegenkedsz a tengergyümölcseitől, legalábbis ami az elkészítésük illeti, kövesd lépésről lépésre receptem, garantált a sikerélmény!

Hozzávalók:

  • 500 gr vörös garnélarák
  • 200 ml Milli főzőtejszín
  • paradicsomos száraztészta
  • fokhagyma, paradicsom, citrom
  • olívaolaj, só, bors, chilicsepp

Első lépésként tedd fel a tésztát főzni – termelői piacon, vagy csomagolásmentes üzletekben lehet kapni ízesített tésztákat is, a paradicsomos tökéletes választás a garnéla mellé.

Hevíts fel egy kis olívaolajat, azon pirítsd meg a garnélarákot. Közepes lángot használj, folyamatosan kevergesd, ne tapadjon le, időközben szórd meg sóval és borssal is. Ha a garnéla összezsugorodik és vöröses színt kap, szedd ki egy külön tálba, majd a serpenyőben maradt olajon futtasd meg a zúzott fokhagymát, apróra vágott paradicsomot is. Öntsd fel 1-2 dl főzővízzel, majd jöhet a főzőtejszín is. Alaposan kevergesd, sóval és borssal ízesítsd. Ízlés szerint chilicseppeket is adhatsz hozzá. A tejszínnek szüksége van körülbelül 10 perc főzésre, hogy átvegye a fűszerek ízét, jelen esetben a fokhagyma legyen a leghangsúlyosabb. Ha úgy érezzük, ízletes lett, a már leszűrt tésztát adagold hozzá, alaposan keverd össze a szósszal, és el is készült ételünk.

Tálaláskor a tésztára szedjük a pirított garnélarákot, néhány szelet citrommal kínáljuk.

Ha tetszett a bejegyzésem, kövess be a Feketebors gasztroblogon és Instagramon is!

#MilliTejszín #Millirecept #trndprojekt #reklám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük