Vörös garnéla fokhagymakrémes paradicsomtésztával
Időnként mindannyiunkat elkap a dolce vita életérzés, mikor csupán néhány dologra vágyunk: napsütés, szabadság és egy jó ízű mediterrán étel. Ha kissé idegenkedsz a tengergyümölcseitől, legalábbis ami az elkészítésük illeti, kövesd lépésről lépésre receptem, garantált a sikerélmény!
Hozzávalók:
- 500 gr vörös garnélarák
- 200 ml Milli főzőtejszín
- paradicsomos száraztészta
- fokhagyma, paradicsom, citrom
- olívaolaj, só, bors, chilicsepp
Első lépésként tedd fel a tésztát főzni – termelői piacon, vagy csomagolásmentes üzletekben lehet kapni ízesített tésztákat is, a paradicsomos tökéletes választás a garnéla mellé.
Hevíts fel egy kis olívaolajat, azon pirítsd meg a garnélarákot. Közepes lángot használj, folyamatosan kevergesd, ne tapadjon le, időközben szórd meg sóval és borssal is. Ha a garnéla összezsugorodik és vöröses színt kap, szedd ki egy külön tálba, majd a serpenyőben maradt olajon futtasd meg a zúzott fokhagymát, apróra vágott paradicsomot is. Öntsd fel 1-2 dl főzővízzel, majd jöhet a főzőtejszín is. Alaposan kevergesd, sóval és borssal ízesítsd. Ízlés szerint chilicseppeket is adhatsz hozzá. A tejszínnek szüksége van körülbelül 10 perc főzésre, hogy átvegye a fűszerek ízét, jelen esetben a fokhagyma legyen a leghangsúlyosabb. Ha úgy érezzük, ízletes lett, a már leszűrt tésztát adagold hozzá, alaposan keverd össze a szósszal, és el is készült ételünk.


Tálaláskor a tésztára szedjük a pirított garnélarákot, néhány szelet citrommal kínáljuk.
Ha tetszett a bejegyzésem, kövess be a Feketebors gasztroblogon és Instagramon is!
#MilliTejszín #Millirecept #trndprojekt #reklám