Főétel

Mediterrán csirke krémes penne tésztával

Mediterrán csirke roston, tejszínes-paradicsomos krémes pennével 

Ha szereted a villámgyorsan elkészíthető recepteket, ezt imádni fogod:

A 60 dkg csirkemell filét vékony szeletekre vágtam, fűszereztem: só, bors, őrölt fűszerpaprika, oregánó, bazsalikom, őrölt római kömény, curry. Az 500 gr Barilla penne tésztát feltettem főni, addig a vöröshagymát apróra vágtam, egy mély (wok) serpenyőben olívaolajon megpirítottam. Néhány szem koktélparadicsomot is hozzádobtam, pici vízzel felöntöttem. A 200 gr sűrített paradicsomot és zúzott fokhagymát hozzákevertem, így rotyogott pár percig, közben sóval, borssal és bazsalikommal fűszereztem. A tészta főzővizével (három merőkanál) hígítottam – annak keményítőtartalma miatt sokkal selymesebb végeredményt kapunk! Végül, a 200 gr Hulala főzőkrémet is hozzákevertem, így lesz igazán krémes és lágy a paradicsomos szószunk. Miután a tészta megfőtt, leszűrtem. Fontos, ne főzzük túl a tésztát, maradjon roppanós (al dente), hisz a szósszal összefőzve még úgyis puhul! A tésztát hozzákevertem a szószhoz, alaposan elkevertem, majd grill serpenyőn kisütöttem a csirkemell szeleteket is. 

Jól illik hozzá a reszelt parmezán, friss bazsalikom, fehérbor. A teljes menü összességében 25 perc alatt, négy fő részére nagyjából 3000 forintból megoldható!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük