No ezúttal ne csupán a pohárba töltsd, mehet bőven a húshoz is, megéri kipróbálni!
Vegyél alapul egy (fél) kiló sertéskarajt, majd egészben tedd fel főzni annyi vízben, ami épp, ellepi a húst, mindössze sóval és borssal fűszerezve. Ne sajnáljuk belőle a fokhagymát, nyugodtan mehet mellé 6-7 megtisztított gerezd is. S ezután jöhet a lényeg: a sör! Önts hozzá 2-4 dl, ízlés szerint, minél több, annál intenzívebb ízt kapunk. Alacsony lángon főzzük körülbelül másfél órán keresztül, míg megpuhul a hús. Hidegen is fogyasztható, vékony szeletekre vágva.
Köretnek jól illik hozzá a saláta és rizs. Próbáltad már a csicseriborsót? Kukoricával, kockára vágott lilahagymával és zöld paprikával, valamint, citrommal és sóval, petrezselyemmel elkeverve tökéletes frissítő, nem csak a nyári hőségben.
