Almával és hagymával töltött grill csirke
Régóta kacérkodtam a gondolattal, kipróbálom, milyen lehet egészben sütni a csirkét, vajon nekem is sikerül a kívül ropogós, belül omlós végeredmény?! Jelentem, naná!
Miután alaposan megtisztítottam a csirkét, a belsejébe almaszeleteket, egy fél vöröshagymát, és néhány gerezd fokhagymát tettem, kívül pedig klasszikus, boltokban kapható grill fűszerkeverékkel kentem be, nagyon alaposan. A tepsiben mellé tettem még néhány szelet almát, hagymát, minimális zsiradékot és vizet öntöttem alá. Először lefóliázva ment a sütőbe (érdemes néhány fogpiszkálót szúrni a húsba, ne tapadjon rá), körülbelül másfél órára, majd grill fokozaton további egy órát sült, immár fedő nélkül.
Extra tipp: egyszer – kétszer ajánlott kivenni a sütőből, és a vele sült zsiradékkal óvatosan lekenegetni, ne száradjon ki a hús.
Jól illik hozzá a rizibizi, de fogyasztható önmagában is, majonézzel és kenyérrel.
Tökéletes választás lehet, ha összejön a család: aki kapja, marja!


