Főétel

Fehérboros spagetti

Tejszínes spagetti, fehérborral főzve

Nagyon szeretem az egyszerű tésztás recepteket, amiket a hétköznapokon könnyedén elkészíthetünk. Ezt az ételt kifejezetten baráti összejövetelekhez ajánlom, 1-2 üveg könnyed száraz fehérbort megbontva, beszélgetve, a finom vacsora és jó hangulat garantált!

  • A tésztát sós vízben megfőzzük
  • Felhevített vajon lepirítjuk a baconkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
  • Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, a bátrabbak megszórhatják őrölt chilivel is
  • Egy üveg száraz fehérbort megbontunk, pohárba töltünk
  • A mártásunk felöntjük fehérborral, reszelt parmezánnal alaposan elkeverjük
  • Pici liszttel besűrűsítjük (külön tálkában)
  • Nekem elsőre túl sűrű lett, így én öntöttem hozzá még egy kis fehérbort
  • Az apróra vágott koktélparadicsomot megpirítjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz
  • A tésztával összekeverjük, tálalásnál parmezánnal, friss bazsalikommal, chilivel szórjuk

Illatra, ízre isteni, szívből ajánlom, számomra egyik legkedveltebb gyorsan elkészíthető tésztás étel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük