Tejszínes spagetti, fehérborral főzve
Nagyon szeretem az egyszerű tésztás recepteket, amiket a hétköznapokon könnyedén elkészíthetünk. Ezt az ételt kifejezetten baráti összejövetelekhez ajánlom, 1-2 üveg könnyed száraz fehérbort megbontva, beszélgetve, a finom vacsora és jó hangulat garantált!
- A tésztát sós vízben megfőzzük
- Felhevített vajon lepirítjuk a baconkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
- Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, a bátrabbak megszórhatják őrölt chilivel is
- Egy üveg száraz fehérbort megbontunk, pohárba töltünk

- A mártásunk felöntjük fehérborral, reszelt parmezánnal alaposan elkeverjük
- Pici liszttel besűrűsítjük (külön tálkában)
- Nekem elsőre túl sűrű lett, így én öntöttem hozzá még egy kis fehérbort
- Az apróra vágott koktélparadicsomot megpirítjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz
- A tésztával összekeverjük, tálalásnál parmezánnal, friss bazsalikommal, chilivel szórjuk
Illatra, ízre isteni, szívből ajánlom, számomra egyik legkedveltebb gyorsan elkészíthető tésztás étel