Kulináris felfedezések a konyhámban: baconbe tekert sous vide sertésszűz mozaik készült, karamellizált zöldségpürével, fehérboros tokaji szőlőmártással és csicseriropogóssal – nyámmmi!
Kísérletezni az ízekkel… ezt jelenti számomra igazán a gasztronómia!
Lapozgasd végig a képeket a leírásokért, próbáld ki az elemeket akár külön külön, akár együtt a teljes menüt, biztosan különleges élményben lesz részed – már a főzés folyamata során is!
A recept abszolút saját összeállításom, az eredményre büszke vagyok, szívből ajánlom minden elemét! Alkoss te is ínyenc falatokat, mutasd meg kreativitásod a konyhában!

A sertésszeletet vékony csíkokra vágtam, megforgattam a zöldfűszeres pácban, egymásra helyeztem, majd óvatosan feltekertem a bacon szeletekkel. Apropó, zöldfűszer! Tudtad, a metélőhagyma, petrezselyem és szójaszósz milyen brutál jó trió!? Próbáld ki, tökéletes pác alap! Ha nincs otthon szuvidáló géped, semmi probléma, sütőben is könnyedén elkészíthető – bármelyiket is válaszd, tálalás előtt forró serpenyőn pirítsd át a ropogós baconköntösért

Fehérboros tokaji szőlőmártás: ősszel tökéletes kiegészítő, pláne, ha szereted az ínyencségeket! Egy kis bor, egy kis szőlő, és egy mártás, ami mindent összeköt: az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a megtisztított szőlőszemeket, öntsük fel fehérborral, kis só, bors, végül pici liszt hozzáadásával sűrítsünk rajta. Időközben a zöldségeket is feltehetjük főzni, párhuzamosan rotyoghatnak a finomságok

Karamellizált zöldségpüré: a klasszikus zöldségpüré mellé adott egy kis extra édeskés, karamellás íz, ami tökéletesen kiegészíti a sertésszüzet, baconnel. Zeller, karalábé, kelkáposzta – mindezeket apróra vágva puhára főztem, vajjal elkevertem, kis só, bors, más nem is kell. Forró serpenyőn cukrot karamellizáltam, pici vízzel felöntve. Ha kellően megpuhultak a zöldségek, egy krumplinyomó segítségével összetördeltem őket, hozzákevertem a karamellás masszát, majd összeturmixoltam a krémes állagért.

Csicseri ropogós: kísérletezz a köretekkel! A ropogós csicseriborsóval teszünk egy kis csavart a tányérunkra. Ki tudja, lehet, hogy ez lesz a főszereplője a következő ételtrendnek?! Elkészítése roppant egyszerű, a szárazra törölt csicseriborsót (üvegben, konzervben kapható) sütőpapírral bélelt tepsire szórjunk el, spricceljük meg pici olajjal, sózzuk, borsozzuk, mehet is be a sütőbe 200 fokon 25 percre! Nem csak finom, de egészséges is, esti nasinak is tökéletes ropogtatnivaló!