Legyél önmagad barátja, készíts két menüt készíteni egy időben!
Megfelelő tervezéssel sokat segíthetünk magunkon, egy alapanyagból egyszerre kétféle étel is készíthető! Ezúttal a darált húsból lett egyrészt bugaci húsgombócleves, másrészt fasírt, mutatom, hogyan tudsz időt spórolni!
A kolozsvári szalonnát pirítsd le, majd annak zsírján a vöröshagymát is – ennek egy része tökéletes alapja lesz a levesnek, másik része mehet is a darált húshoz! Először kevésbé intenzív ízeket használtam, és egynegyed részéből lett levesbetét, többit pedig tovább fűszereztem (még több fűszerpaprikával és még több majorannával) fasírtgolyóknak. A fasírtokat én forró olajban sütöttem ki, de mehet akár a sütőbe, akár airfryerbe is, egyéni szokás szerint.
A bugaci húsgombóc leveshez a sárgarépát karikákra vágjuk, és hozzáadjuk a pirított szalonnát, krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól áll neki a bőséges majoranna és petrezselyem is. A főzés végén főzőtejszínt kevertem hozzá, de ez elhagyható, vagy akár helyettesíthető tejföllel is.