Leves

Olasz paradicsomleves

Olasz paradicsomleves, sonkával és ricottával töltött tortellinivel, reszelt mozzarella sajt, ropogós grissini

A paradicsomleves első lépéseként forró zsiradékhoz kevertem a 2 evőkanál lisztet, majd a paradicsomsűrítményt (akinek van házi készítésű, érdemes felhasználni, attól lesz igazán finom!). Alaposan elkeverjük, ne maradjon csomós a liszt, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb darab megtisztított vöröshagymát, és néhány gerezd fokhagymát adtam hozzá, de igény szerint zellerszár is kerülhet bele. (A zöldségeket tálalás előtt kivesszük) Alacsony lángon főzzük, és ekkor jön az igazi dolcevita, friss bazsalikom formájában! Néhány levelet tépkedünk a leveshez, így a klasszikus helyett rögtön mediterrán ízvilágot kapunk.

Levesbetétként próbáljátok ki hozzá a töltött tésztát (tortellini), a boltok polcain többféle ízesítés közt válogathatsz. Végül, szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal, a ropogós grissini pedig valódi megkoronázása lesz ételünknek!

Extra tipp: második fogásnak tökéletes választás hozzá a tiramisu, hisz a tésztának köszönhetően igen laktató lesz levesünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük