Galuska, avagy gombóc? Nehéz a döntés!
Te melyiket szereted jobban?
Bárhogy is választod, az elkészítése roppant egyszerű! Forró zsiradékon kissé lepirítod a karikákra vágott sárgarépát, megszórod sóval, borssal, majd alacsony lángra véve őrölt pirospaprikával is. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel – ha van otthon tartalékban alaplé, érdemes használni, plusz ízt ad neki!
Hozzáadtam a megtisztított vöröshagymát (egészben), néhány gerezd fokhagymát, petrezselyem zöldet és zellert. Ízlés szerint zöldborsóval is gazdagíthatjuk ételünk.
A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól és erektől, majd nagyon apróra vágjuk – vagy egyszerűen ledaráljuk. Sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, őrölt pirospaprikával ízesítjük, ezután hozzáadjuk a felvert tojásokat és zsemlemorzsát is. Ha levesünk kellően jóízűnek íteljük, megpuhultak a zöldségeink is, beleszaggatjuk a májgaluskát (vagy kissé sűrűbb állagból gombócokat formázunk). Körülbelül további 5-8 perc főzés szükséges a májnak, amint feljönnek a leves felszínére, elkészültünk!
Tökéletesen illik hozzá a csigatészta, valamint, kínálhatsz mellé tejfölt is!